dimarts, 19 de gener del 2010

Privacitat a Internet...

Vinga va, com si no tingués res més a fer, m'afegeixo al batibull de comentaris, crítiques i "opinions d'experts" que ha causat una entrevista a Mark Zuckerberg, un noiet que va fer una pàgina rara que es diu facebook.

En l'entrevista, el mestre Mark defensa uns canvis en la política de privacitat de l'anteriorment esmentada pàgina. Aquest canvis fan que els usuaris comparteixin gran part de la seva informació. Al·lega a més que actualment els usuaris d'Internet i sobretot de les xarxes socials ténen unes expectacions de privacitat diferents a les que tenien abans.

Això ha causat que gran part d'usuaris i admiradors de la privacitat s'escandalitzesin, posant el crit al cel i canviant les seves configuracions perquè tot fos "privat" de nou.

Doncs bé, puc dir i dic que estic totalment d'acord amb el sr. Zuckerberg. La privacitat a Internet actualment és una fal·làcia. Si ets un usuari d'una xarxa social demanar privacitat és com demanar sentit comú i decència a la subraça de la classe política (si algú encara té un mínim de respecte per aquelles rates que llegeixí el minut a minut sobre la comparaixença d'aquests elements sobre d'Horta de St. Joan).

Si publiques una imatge al Facebook/Flickr, canvies l'estat al Twitter, o a qualsevol altre xarxa social no saps si ho llegirà el teu encarregat, la teva mare, o el periquito del teu perruquer.

Cal un canvi de mentalitat sobre Internet, qualsevol cosa que surti del teu ordinador (o que estigui dins el teu ordinador amb un Windows) és de domini públic.

Per tant, ja sabeu, a parlar amb el típic graciós que va a les festes amb càmera de fotos i que llavors puja les fotos al "feisbuk" perquè només les vegin els amics.